Više od 170 takmičara na Otvorenom prvenstvu Srbije u triatlonu

Veliko Gradište

Sport

Više od 170 takmičara na Otvorenom prvenstvu Srbije u triatlonu

Foto: Opština Veliko Gradište

How Good Of A Friend Are You Really?

Opština Veliko Gradište je po drugi put proteklog vikenda bila domaćin i pokrovitelj popularne trke pod nazivom Otvoreno prvenstvo Srbije u triatlonu 2021 – olimpijska distanca, u organizaciji triatlon kluba 11TRI iz Beograda.

Trka je održana na stazi kraj Srebrnog jezera, na dva i po kilometra od Velikog Gradišta, poznatoj destinaciji za relaksaciju i ribolov, a više od decenije i omiljeno mesto turista iz svih krajeva Srbije i regiona.

Ovogodišnji olimpijci u muškoj kategoriji su zlatni Milan Tomin sa, kako je rečeno “nerealnim“ vremenom 1.54,47 sat, srebrni Petar Ivačković i bronzani Bojan Đurić. Medalje im je uručio Dragan Milić,  predsednik opštine Veliko Gradište. Oni su, ujedno, i apsolutni pobednici i opština im je dodelila i specijalne nagrade dok je organizator obezbedio i novčane.

Uručene medalje najboljima

Najboljim takmičarkama u ženskoj kategoriji, Ivi Đukić, koja je  osvojila prvo mesto, drugoplasiranoj Anji Davidović, kao i Aneti Dekadija, koja je osvojila treće mesto, medalje je uručio zamenik predsednika Slađan Marković.

Predsednik Sportskog Saveza, Dušan Banović, nagrade je uručio pobednicima u sprintu, a srpsku himnu pred početak takmičenja izvele su učenice odeljenja Muzičke škole “Stevan Mokranjac“ u Velikom Gradištu.

Na ovogodišnjoj trci takmičilo se više od  170 učesnika. Podršku manifestaciji pružili su Sportski savez opštine Veliko Gradište, Ministarstvo omladine i sporta i Srpska triatlon unija.

To Top