Više od 60 izlagača cveća i meda u Velikom Gradištu

Veliko Gradište

Događaji

Više od 60 izlagača cveća i meda u Velikom Gradištu

Foto: TOVG

How Good Of A Friend Are You Really?

Na 18. Danima cveća i meda u Velikom Gradištu tradicionalno se okupio veliki broj izlagača koji u svojoj ponudi ima širok asortiman cveća, biljaka, sadnica, cvetnih aranžmana, opreme za hortikulturu, kao i najrazličitije vrste dekorativnih materijala za saksije.

Festival se simbolično održava početkom maja, kada se na najlepši mogući način, uz cveće, med, pesmu i igru najavljuje početak turističke sezone. Ova poslastica za ljubitelje baštovanstva, botanike i hortikulture uopšte, okupila je veliki broj posetilaca koji osim što su kupovali najbolje cveće po sniženim cenama, od stručnjaka su mogli da dobiju savete o rasađivanju, gajenju i pravilnoj ishrani cveća.

Ove godine na trgu Mladena Miloradovića bilo je više od 60 izlagača, koji su zainteresovanim građanima predstavili bogatu ponudu.

Predsednik opštine Veliko Gradište zvanično je otvorio drugi festivalski dan, a program je počeo nastupom najmlađe dečije folklorne grupe Ansambla narodnih igara i pesma “Vlastimir Pavlović Carevac” iz Velikog Gradišta koja se predstavila  igrama iz Crnorečja, a pripremna folklorna grupa, nastupila je sa igrama iz Ponišavlja.

Dečija folklorna grupa

Pobednički cvetni štand ove godine je uredila je Dragana Pantić iz Velikog Gradišta, a nagradu joj je uručio predsednik opštine Dragan Milić.

Nagrada za najlepši cvetni stand

Drugo mesto osvojila je Vera Ranić iz Kisiljeva, dok je treće mesto osvojila je Slavica Marjanović iz Kusića.

Pobednički štand sa pčelinjim proizvodima imala je ,,Pčelarska farma Živković” iz Biskuplja, a nagradu je uručio zamenik predsednka opštine Slađan Marković.

Nagrada za štand sa pčelinjim proizvodima

Drugo mesto sa pčelinjim proizvodima pripalo je ,,Pčelinjim darovima Živković” iz Požarevca, a treće Zoranu Zariću iz Topolovnika.

Podsećamo, Dani cveća i meda održani su dan ranije u Kusiću, o čemu smo pisali ranije.

To Top