Vlada usvojila odluku o dozvoli izvoza drvnih briketa

Braničevo

Društvo

Vlada usvojila odluku o dozvoli izvoza drvnih briketa

Foto: Pixabay.com

How Good Of A Friend Are You Really?

Vlada Republike Srbije usvojila je na jučerašnjoj sednici dluku o dozvoli izvoza drvnih briketa, koji su ovom odlukom izuzeti od zabrane izvoza određenih drvnih sortimenata od bitne važnosti za Republiku Srbiju.

U prethodnim godinama, najveći deo proizvodnje briketa plasiran je na tržište Evropske unije s obzirom na to da je potražnja na domaćem tržištu mala.

Na predlog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede usvojena je i uredba kojom se vrši preraspodela u okviru sredstava opredeljenih za direktna plaćanja. Ovom uredbom obezbeđuje se kontinuirana isplata podsticaja za premiju za mleko.

Na sednici je usvojen i peti periodični Izveštaj o sprovođenju okvirne Konvencije za zaštitu nacionalnih manjina. Ovaj izveštaj se odnosi na period od 2017. do 2021. godine, ali su u njemu predstavljene i pojedine novine u zakonodavstvu usvojene nakon 2021. godine.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave i Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog zajedno će se pripremati za sprovođenje predstojećih izbora za nacionalne savete nacionalnih manjina, navodi se na sajtu Vlade Srbije.

To Top