Za premijeru Šopalovića tražila se karta više

Petrovac

Kultura

Za premijeru Šopalovića tražila se karta više

Foto: KPC Petrovac

How Good Of A Friend Are You Really?

Premijerno izvođenje predstave „Putujuće pozorište Šopalović“ petrovačkog pozorišta „Dragoljub Milosavljević Gula“, u prepunoj sali Doma kulture u Petrovcu, propraćeno je ovacijama.

U organizaciji Кulturno prosvetnog centra, odigrane su tri premijere predstave za redom, 8., 9. i 10.juna, kako bi ugostili mnogobrojne zvanice i goste iz drugih pozorišta širom Srbije i iz okruženja. Zanimljivo je da se svake večeri tražila karta više.

Sa premijere predstave

Predstava „Putujuće pozorište Šopalović“, rađena je po tekstu Ljubomira Simovića. Adaptaciju, režiju i scenografiju potpisuje Miloš Jagodić, dugogodišnji saradnik petrovačkog pozorišta. Muziku za predstavu potpisuje kompozitor Petar Antonović, a kostime je prilagodila Milica Ilić.

U predstavi igra trinaest glumaca petrovačkog pozorišta „Dragoljub Milosavljević Gula“. Reklo bi se da je Miloš Jagodić napravio savršenu podelu likova i time doprineo da svi igraju kao jedan, tačno i precizno.

Nakon predstave glumci su se više puta poklanjali na bis, a oduševljenje publike bilo je očigledno. Prilikom izlaska iz pozorišta, pojedini građani bili su toliko ganuti, da su uplakani napustili Dom kulture.

Inače “Putujuće pozorište Šopalović” je treća predstava koju je petrovačko pozorište uradilo u poslednjih godinu dana.

To Top