ŽABARI: Javni poziv za podsticajna sredstava za investicije u poljoprivredi

Žabari

Poljoprivreda

ŽABARI: Javni poziv za podsticajna sredstava za investicije u poljoprivredi

Foto: Pixabay.com

How Good Of A Friend Are You Really?

Komisija za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja raspisala je javni poziv za dostavljanje prijava za dodelu podsticajnih sredstava za investicije u poljoprivredi na teritoriji opštine Žabari u 2023. godini.

Javnim pozivom uređuju se uslovi, način i kriterijumi dodele podsticajnih sredstava u oblasti poljoprivrede na teritoriji opštine Žabari. Dostavljanje prijava za dodelu podsticajnih sredstava mogu ostvariti fizička i pravna lica ukoliko su investicije realizovane u 2023. godini.

Pozivaju se registrovana poljoprivredna gazdinstva (fizička i pravna lica), sa prebivalištem i proizvodnjom na teritoriji opštine Žabari, da podnesu zahtev za dodelu podsticajnih sredstava za investicije u poljoprivredi po sektorima: mašine za primarnu obradu zemljišta, za dopunsku obradu zemljišta, za đubrenje zemljišta, za setvu, za sadnju, za zaštitu bilja, za transport i mašine i oprema za navodnjavanje.

Registrovana poljoprivredna gazdinstva mogu konkurisati i za podsticajna sredstva za uspostavljanje i jačanje udruženja u oblasti poljoprivrede, održivo korišćenje poljoprivrednog zemljišta i razvoj tehničko - tehnoloških, primenjenih, razvojnih i inovativnih projekata u poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Period za podnošenje zahteva za dodelu podsticajnih sredstava za investicije u fizička sredstva poljoprivrednih gazdinstava za 2023. godinu, traje do utroška sredstava planiranih za ove namene, odnosno najkasnije do 08.12.2023. godine.

Detaljnije o javnom pozivu OVDE.

 

To Top