Zahvaljujući „Serbia Open“ turniru posađeno 1.000 sadnica u Požarevcu

Požarevac

Društvo

Zahvaljujući „Serbia Open“ turniru posađeno 1.000 sadnica u Požarevcu

Foto: P.R.

How Good Of A Friend Are You Really?

Mesec dana nakon završetka „Serbia Open“ turnira, Srbija sve zelenija zahvaljujući inicijativi “Jedna karta – jedno drvo”. U prolećnoj sadnji posađeno je ukupno 19.050 sadnica, od toga 1.000 u Požarevcu.

Zahvaljujući ovoj akciji u okviru koje je planirano da se za svaku prodatu kartu posadi jedno drvo u gradovima širom Srbije, ozelenjavanje je počelo. 

„Veoma sam ponosan što smo zahvaljujući posetiocima ovogodišnjeg “Serbia Open” turnira uspeli da ovu akciju sprovedemo u delo i što će na kraju godine više od 40.000 sadnica krasiti parkove, zelene površine, prostore blizu vrtića i škola širom Srbije. Zajedno smo pokazali koliko je važno pokretanje inicijativa koje imaju za cilj povećanje ekološke svesti građana kao i da, pored sporta i zdravog života, možemo da promovišemo i pozitivan odnos prema životnoj sredini i utičemo na njeno očuvanje. Akcija “Jedna karta – jedno drvo“ i činjenica da su građani prepoznali njen značaj, motivisala nas je da nastavimo sa ovakvim projektima u budućnosti, kako bismo pokazali da sportske manifestacije mogu da imaju odgovoran odnos prema društvu i okolini u kojoj živimo“, istakao je Đorđe Đoković, direktor turnira “Serbia Open 2022”.

Jedan od najpoznatijih hipodroma u našoj zemlji, Ljubičevo i prostor oko spomen parka Čačalica u Požarevcu bogatiji su za 1.000 sadnica koje su u okviru ove akcije posađene. 

Sa ciljem da se ozeleni ukupno oko 100 hektara površina širom naše zemlje, sadnja se nastavlja i na jesen.

To Top