Zasedao kučevački Štab, jedan učenik zaražen koronavirusom

Kučevo

Događaji

Zasedao kučevački Štab, jedan učenik zaražen koronavirusom

Foto: eKučevo

How Good Of A Friend Are You Really?

Štab za vanredne situacije opštine Kučevo na jučerašnjoj sednici razmatrao je trenutnu epidemiološku situaciju na području ove opštine i doneo nekoliko odluka.

Sednica je zakazana na osnovu indikatora i procena rizika od prenošenja virusa kovid 19 u populaciji na teritoriju opštine Kučevo od strane Zavoda za javno zdravlje Požarevac, naročito među decom školskog uzrasta.

Do sada je kovidom 19 zaražen samo jedan učenik srednje škole na području ove opštine.

Štab kojim je predsedavao zamenik predsednika opštine, Nenad Mikić, doneo je  odluku da sve osnovne i srednje škole svakodnevno dostavljaju izveštaje o zaraženim učenicima, kao i da im se preporuči da formiraju timove koji će pratiti poštovanje svih naloženih mera  - nošenja maski i dezinfekcije ruku.

Svakog petka će se, u skladu sa uputstvom o realizaciji nastave, zauzimati stav koji bi od predložena tri modela izvođenja nastave trebalo primeniti za iduću nedelju.

Takođe, komunalno preduzeće će biti u konstantnoj akciji dezinfekcije prostora oko svih škola, domova zdravlja, ambulanti i ostalih javnih ustanova, piše eKučevo.

To Top