Završena brana na potoku u Dobrnju

Petrovac

Društvo

Završena brana na potoku u Dobrnju

Foto: RTV Mlava

How Good Of A Friend Are You Really?

Završeni su radovi na brani u selu Dobrnje, na bujičnom potoku koji je predstavljao najkritičniju tačku tokom poplava koje su se dogodile krajem jula.

Brana je na ovoj lokaciji urađena kako bi se potok umirio i u cilju sprečavanja pojava poplavnog talasa.

,,Sa prirodom se ne možemo igrati i mislim da je odgovorno ponašanje ulaganje sredstava u zaštitu opštine Petrovac na Mlavi od poplava“, rekao je Duško Nedinić, predsednik opštine Petrovac na Mlavi.

,,Brzom reakcijom svih nadležnih, na prvom mestu opštine Petrovac na Mlavi, projektanta i nas izvođača, mi smo danas, od poplavnog talasa koji je pogodio ovo naselje, završili i projektovanje i izvođenje jednog ovakvog objekta koji će u velikoj meri biti garant za ubuduće, da će selo Dobrnje biti sigurno“, istakao je Nenad Milanović, direktor ,,Vodoprivrede“ Požarevac.

Prema njegovim  rečima, Petrovac na Mlavi je jedna od opština u našem regionu koja je najzaštićenija i u kojoj je unazad nekoliko godina urađeno najviše objekata.

Količina padavina, koja je pala po metru kvadratnom, krajem jula ove godine je mnogo veća nego 2018. godine, a posledice su znatno manje. Ipak, posledice su se tokom poslednjih poplava najviše osetile u naselju Dobrnje.

>>POPLAVE U PETROVAČKOJ OPŠTINI, PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJA (FOTO)<<

To Top