SSP pita gradsku vlast: Zbog čega se požar na deponiji učestalo ponavlja?

Požarevac

Saopštenja

SSP pita gradsku vlast: Zbog čega se požar na deponiji učestalo ponavlja?

Foto: SSP

How Good Of A Friend Are You Really?

Povodom jučerašnjeg izbijanja požara na deponiji „Jeremijino polje“ u našu redakciju stiglo je saopštenje Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Požarevac koje prenosimo u celosti.

Građane Požarevca više ne može da iznenadi vest da deponija gori. Na ovoj neuređenoj deponiji se nalazi otpad od plastike, gume, komunalni i opasni otpad, a glavni uzrok požara je zapaljivi gas metan, koji kroz džepove dolazi u kontakt sa vazduhom i počinje da tinja, da bi zatim prerastao u požar stvarajući dim i zagašujuće gasove.

Nestručno rukovodstvo JKP „Komunalne službe“ često pokušava da ugasi požar tako što ga zatrpava novim otpadom, što dovodi do stvaranja otrovnih gasova koje vetar dalje danima nosi ka gradu. Na deponiji čak ne postoji ni izgrađena hidrantska mreža, a grad je u poslednjih pet godina uložio blizu pet miliona evra u upravljanje komunalnim otpadom.

SSP Požarevac postavlja pitanje gradskoj vlasti zbog čega se požar na deponiji učestalo ponavlja? Ko je krivac za požar? Zašto gradonačelnik, načelnik okruga, nadležne inspekcijske službe, a najpre direktor JKP „Komunalne službe“ ne informišu blagovremeno građane o požaru i opasnostima po njih? Kada će biti smenjeno nestručno i nesposobno rukovodstvo na čelu sa v.d. direktorom Markom Marjanovićem, obzirom da nije sposobno da ugasi požar, navodi se u saopštenju Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Požarevac.

To Top