Zgrada legata Miodraga Markovića dobiće novi krov (FOTO)

Požarevac

Društvo

Zgrada legata Miodraga Markovića dobiće novi krov (FOTO)

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Rekonstrukcija krova neophodna je zbog prokišnjavanja.

Narodni muzej u Požarevcu raspisao je tokom leta javnu nabavku za rekonstrukciju krova zgrade legata Miodraga Markovića, koja se nalazi u ulici Voje Dulića u Požarevcu. Procenjena vrednost radova iznosi 1.666.667 dinara bez PDV-a. U postupku javne nabavke javio se samo jedan ponuđač koji je i dobio posao, a to je firma „Jović gradnja“ iz Požarevca, koja je ponudila 1.579.278,60 dinara bez PDV-a.

Po rečima direktora Narodnog muzeja Požarevac, Gordana Bojkovića, radovi su počeli početkom septembra, a rok za završetak radova je 30 dana od dana uvođenja u posao.

„Radovi na krovu legata se izvode zbog prokišnjavanja koje može da ošteti svo kulturno blago koje se nalazi u samom objektu, a koje je od neprocenjivog značaja“, rekao je Bojković.

 

U legatu su smeštena umetnička dela Ljubice Cuce Sokić, Milana Konjovića, Jovana Bjelića, Zore Petrović, Peđe Milosavljevića, Ivana Tabakovića i drugih umetnika.

Radovi na rekonstrukciji krova podrazumevaju demontažu starog biber crepa, letvi, limenih opšivki i oluka sa krova, delimičnu demontažu postojeće krovne konstrukcije i njenu nivelaciju, opšivanje krovne površine, letvisanje krova za postavljanje krovnog pokrivača, izrada i postavljanje ležećih oluka od pocinkovanog lima, radovi na opšivanju, pokrivanje krova pocinkovanim limom, popravka dva dimnjaka, nabavka i ugradnja spuštenog plafona, nabavka i ugradnja led panelnih sijalica, pokrivanje krovne površine preko postavljenih letava i drvene oplate sa ter papirom/biber crepom.

To Top