Poljoprivredna škola pod novim krovom

Požarevac

Događaji

Poljoprivredna škola pod novim krovom

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca i Goran Nestorović, član Gradskog veća zadužen za obrazovanje, obišli su danas Poljoprivrednu škola „Sonja Marinković“ gde je nedavno završena rekonstrukcija krova.

Pavlović je prilikom obilaska škole istakao da je iz budžeta grada Požarevca prošle godine izdvojeno oko 54 miliona dinara za investicije u obrazovanju – predškolskom, osnovnom i srednjoškolskom.

„Vrednost ove investicije bila je oko 12,9 miliona dinara i bila je među najvećim investicijama prošle godine u oblasti obrazovanja. Rekonstruisan je krov škole površine 680 metara kvadratnih“, rekao je gradonačelnik.

On je podsetio da grad Požarevac za redovno funkcionisanje obrazovnih ustanova izdvaja 18 odsto budžeta, odnosno oko 930 miliona dinara, i najavio da će i u ovoj godini podržati investicije koje će unaprediti uslove rada u školama i vrtićima.

Stojićević (levo), Pavlović i Nestorović (desno)

Slobodan Stojićević, direktor Poljoprivredne škole sa domom učenika „Sonja Marinković“, kazao je da su prošle godine u toku jeseni sproveli javnu nabavku za rekonstrukciju krova, da su radovi završeni u decembru, u predviđenom roku, kao i da su zadovoljni dinamikom i kvalitetom izvedenih radova.  

On je naglasio da je u proteklih godinu dana mnogo toga urađeno kako bi se uslovi rada u školi podigli na viši nivo. Uređen je padok za dva konja, a vrednost radova je bila 1,2 miliona dinara. Realizovan je projekat „Rodno drvo“ u okviru kog su posadili 300 stabala šljiva u dvorištu škole. Škola je dobila donaciju u vrednosti od 500.000 dinara od Ministarstva prosvete za potrebe učeničke zadruge „Riznica“.

„Mi smo jedna od 18 škola koja je dobila sredstva. Pola miliona dinara je uloženo u izgradnju tri mlekovoda sa tri muzne jedinice. Nakon toga kupili smo dve steone junice i sada imamo jednu zaokruženu priču proizvodnje koja je potrebna našim učenicima“, kazao je Stojićević.

Pre nekoliko dana ova škola je preko Fondaciji „Ana i Vlade Divac“ dobila datalogere vrednosti 425.000 dinara, o čemu je E-Braničevo pisalo ranije.

POŽAREVAČKA ŠKOLA DOBIĆE OPREMU ZA ODRŽAVANJE SAVREMENE NASTAVE

 

To Top