Zlatna Maša Rajić ponosno nosila zastavu Srbije

Braničevo

Sport

Zlatna Maša Rajić ponosno nosila zastavu Srbije

Foto: Olimpijski Komitet Srbije

How Good Of A Friend Are You Really?

Završen Evropski olimpijski festival mladih Banska Bistrica 2022. Zastavu Srbije na zatvaranju festivala nosila je požarevačka atletičarka Maša Rajić.

Tradicionalna ceremonija zatvaranja premeštena je sa gradskog trga u zatvoren prostor usled lošeg vremena. Kao i uvek, ceremonija zatvaranja imala je sve elemente olimpijskog protokola, uključujući i defile zastava. 

Zastavu Srbije nosila je atletičarka Maša Rajić, koja je srpskom timu donela zlatnu medalju u Slovačkoj. 

POŽAREVLJANKA OSVOJILA ZLATO U SLOVAČKOJ

U sjajnoj atmosferi koja je vladala tokom ceremonije zatvaranja, predsednik Evropskih olimpijskih komiteta, Spiros Kapralos, predao je zastavu Evropskih olimpijskih komiteta domaćinima sledećeg Evropskog olimpijskog festivala mladih koji će biti održan u Mariboru.

Podsećamo, naši sportisti završili su nastup na ovom takmičenju sa šest osvojenih medalja, od čega su dve zlatne, tri srebrne i jedna bronzana. Zlatne medalje osvojili su Maša Rajić (atletika) i Miljan Radulj (džudo). Srebra timu Srbije doneli su Nikolina Nišavić (džudo), Nikolina Pejatović ( atletika) i Mihajlo Simin (džudo). Za bronzani sjaj oko vrata izborili su se plivači muške štafete Ognjen Popović, Matija Rađenović, Justin Cvetkov i Petar Popović. 

Sa šest osvojenih medalja, naši sportisti ostvarili su bolji rezultat nego što je to bio slučaj na prethodnom EYOF – u u Bakuu 2019. godine, kada su osvojili ukupno četiri medalje.

To Top