„Alaske večeri“ okupile oko 600 takmičara i više hiljada posetilaca

Veliko Gradište

Događaji

„Alaske večeri“ okupile oko 600 takmičara i više hiljada posetilaca

Foto: TO VG

How Good Of A Friend Are You Really?

Tokom dvodnevnog trajanja manifestacije “Alaske večeri” u Velikom Gradištu organizovana su brojna ribolovačka i druga takmičenja u kojima je učestvovalo oko 600 takmičara, kao i muzičko zabavni program, koji je okupio više hiljada posetilaca.

Centralni deo manifestacije bilo je takmičenje u pripremanju riblje čorbe, koje je okupilo veliki broj kandidata iz gradova širom Srbije. Takmičenje je završeno u 17 časova , a žiri sastavljen od eminentnih poznavalaca ribljih specijaliteta, u sastavu Ivan Okić, Stefan Stefanović i  predsednik žirija, Darko Tadić, ocenjivao je ukus, izgled, boju, gustinu i zaljućenost čorbi. 

Treće mesto osvojio je Nenad  Zdravković iz Beograda, a nagradu je uručio predsednik Skupštine opštine Veliko Gradište, Vladimir Štrbac. Za one koji provode odmor i uživaju u Velikom Gradištu i na Srebrnom jezeru žiri je preporučio riblju čorbu Zorana Mitrovića iz Batočine  koji je osvojio drugo mesto, a nagradu je uručio zamenik predsednika opštine Slađan Marković.

Ipak, za vrhunske meraklije, ali i sve druge koji uživaju u ribljim specijalitetima, žiri je rekao da je šampion u pravljanju  riblje čorbe Miroslav Vidak iz Velikog Gradišta. Nagradu mu je uručio predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić. 

U četvrtak, 21.jula u 19 časova, počeo je lov na šarana, takmičenje koje je održano na ribolovačkim terenima “Terahum DOO”, a završeno je u 7 časova, u subotu 23.jula. 

Za 36 sati takmičenja ulovljeno je 114 šarana ukupne težine 467 kilograma i 129 grama. Šampion u lovu na šarana ove godine bila je ekipa „Carp Tim Vasić i drugari“ iz Velikog Gradišta, sa ulovom od 100 kilograma i 560 grama. 

Najveći upecani šaran bio je težine osam kilograma i 400 grama, a ulovila ga je ekipa „Carp Tim Zelja“ iz Kamijeva. Nagradu u ovoj kategoriji uručila je direktorka Turističke organizacije opštine Veliko Gradište, Dajana Stojanović. 

Drugo mesto pripalo je ekipi „ Carp Tim Biskuplje“ iz Biskuplja, sa ulovom od 74 kilograma i 20 grama, dok je treće mesto osvojila ekipa „Carp Tim Carelia“ iz Kumana, sa ulovom od 65 kilograma i 680 grama.

Na Dunavu, 22. jula, prvi su startovali ribolovci do 16. godina starosti. Oni su demonstrirali svoje umeće u ulovu ribe na plovak. Najuspešniji su bili: Vuk Pantić iz Velikog Gradišta sa koji je osvojio treće mesto sa ulovom od 1.400 grama, Nikola Jovanović iz Velikog Gradišta drugo mesto sa ulovom od 1.440 grama, a Pavle Krstić iz Požarevca je osvojio prvo mesto  ulovom od 2.140 grama. Nagrade im je uručila direktorka Kulturnog centra „Vlastimir Pavlović Carevac“, Sanja Stanković.

Ovogodišnja gradištanska bućka bila je memorijalnog  karaktera, organizovana je u čast Ivana Pavlovića, nezaboravnog člana gradištanskog alaskog društva. Prvo mesto osvojio je tandem Milivoje Dokić i Filip Dokić, sa ukupnom težinom ulova od 43 kilograma i 250 grama. 

Treće mesto osvojio je tandem Paunović Petar i Dinić Vladislav, a njihov ulov bio je 25 kilograma i 0.50 grama. Drugo mesto osvojili su Ivan Okić i Stanko Zdravković , a oni su ulovili soma u ukupnoj težini od 29 kilograma i 600 grama. Takođe, uručena je i nagrada najmlađem takmičaru Lazaru Petroviću.

U večernjim satima posetioci ove manifestacije imali su priliku da uživaju u koncertu Bilje Krstić i “Bistrik orkestra” i estradne zvezde Mie Borisavljević.

To Top