“Čekajući Godoa” najbolja predstava na smotri “Živka Matić”

Požarevac

Kultura

“Čekajući Godoa” najbolja predstava na smotri “Živka Matić”

Foto: B.N.

How Good Of A Friend Are You Really?

U Centru za kulturu dodeljene su nagrade najboljima na održanoj 13. Smotri dramskih amatera Pomoravlja i Podunavlja “Živka Matić”.

Nagrada za najbolju predstavu u celini na ovogodišnjoj Smotri pripala je pozorištu “Masuka” Iz Velike Plane. Predstava “Čekajući Godoa” Samjuela Beketa proglašena je najuspešnijom, u režiji Pavla Jozića.

Najbolji na ovogodišnjoj smotri

Nagradu za najbolju žensku ulogu dobila je Jelena Jovanović, koja je u predstavi „Crna dama“ Gradskog pozorišta iz Jagodine igrala Jelenu. Prema rečima žirija njena igra je imala snagu tragedije i zaintrigiranost deteta, a precizno odabrana glumačka sredstva usmeravala su energiju i način igre kompletnog ansambla.

Nemanja Radivojević je za ulogu policajca u predstavi „Pojava postoje masovna“ Centra za kulturu „Sveti Stefan despot srpski“ iz Despotovca proglašen najboljom muškom ulogom. On je bogatim glumačkim izrazom dočarao svoj lik, a energijom i razigranošću bio pokretačka snaga cele predstave.

Podsećamo da je ovogodišnja smotra održana virtuelno, a učešće su uzela četiri amaterska pozorišta - iz Velike Plane, Smederevske Palanke, Jagodine i Despotovca.

ONLAJN FESTIVAL U ČAST ŽIVKE MATIĆ (VIDEO)

Zavesa ovogodišnje manifestacije je spuštena u nadi da će se sledeće godine izvesti pred punom salom uz gromke aplauze publike.

To Top