,,Dečija nedelja” od 4. do 10. oktobra

Požarevac

Događaji

,,Dečija nedelja” od 4. do 10. oktobra

Foto: Prijatelji dece Srbije FB

How Good Of A Friend Are You Really?

Prva nedelja u oktobru posvećena je deci, a ovogodišnja manifestacija biće održana pod sloganom ,,Dete je dete da ga volite i razumete”. Brojne aktivnosti za mališane planirane su u Požarevcu i Kostolcu.

Tanja Lončar, direktorka Predškolske ustanove ,,Ljubica Vrebalov”, kazala je za E-Braničevo da je svaki dan tokom godine važan za decu i za njihov razvoj, ali je akcenat stavljen na ,,Dečiju nedelju”.

,,Mi želimo da skrenemo pažnju na decu i njihove potrebe i želje, ali i da pozovemo sve roditelje, grad i društvo da obrate pažnju na njih. Takođe, želimo da ponovimo dečija prava i obaveze prema roditeljima i sugrađanima”, rekla je Lončar.

Prema njenim rečima, ova ustanova je pripremila niz aktivnosti koje će biti sprovedene u toku ,,Dečije nedelje”.

U ponedeljak, 4. oktobra, mališani će deliti građanima letke sa Konvencijom dečijih prava u centru grada, crtaće na asfaltu i razgovaraće sa vaspitačima na temu dečijih prava. Sledećeg dana biće organizovan maskenbal u požarevačkom Gradskom parku.

U sredu, 6. oktobra, ispred Galerije savremene umetnosti u Požarevcu biće izloženi dečiji radovi, a svi zainteresovani moći će da je pogledaju do petka. U četvrtak 7. oktobra, planirane su radionice za svu decu iz Požarevca u parku, a istog dana biće održana i ekološka radionica na Čačalici.

Za petak, 8. oktobar, planirane su različite aktivnosti u vrtićima kao što su sportske aktivnosti, kvizovi “Pokaži šta znaš”, koncerti, izložba kućnih ljubimaca i mnoge druge.

Prema rečima Tanje Lončar, “Dečija nedelja” biće obeležena nizom aktivnosti i u vrtiću ,,Majski cvet” u Kostolcu.

,,U ponedeljak biće organizovana likovna radionica sa slikarom, a sledećeg dana maskenbal. U sredu će deca imati sporske aktivnosti u Hali sportova, a u četvrtak bioskop u sali pozorišta. Petak je rezervisan za koncert grupe “Hard need” u dvorištu vrtića”, najavila je Lončar.

Pored vrtića, ,,Dečiju nedelju” obeležiće i Muzička škola u Požarevcu. U ponedeljak sa početkom u 8 časova biće prikazan film na temu kršenja dečijih prava za učenike prvog i drugog razredna srednje muzičke škole.

Od 4. do 10. oktobra biće organizovana humanitarna akcija prikupljanja slatkiša za decu – korisnike Narodne kuhinje Crvenog krsta Požarevac. Od ponedeljka do petka biće održana radionica na temu ,,Dečija prava” u pripremnom razredu u Požarevcu i odeljenjima, a u sredu, 6. oktobra, radionica na temu ,,Mediji u Srbiji danas – prepoznavanje medijskih zloupotreba”.

To Top