Braničevo

Turizam

"EU za kulturno nasleđe i turizam" - projekat usmeren na razvoj turizma

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Svrha projekta je ublažavanje posledica nastalih zbog pandemije i poboljšanje turističkih usluga. Iz Braničevskog okruga mogu da apliciraju Požarevac, Veliko Gradište i Golubac.

#EUzaTebe – "EU za kulturno nasleđe i turizam" je projekat usmeren na razvoj turizma kao značajnog privrednog potencijala koji ima za cilj podsticanje ekonomskog razvoja istočne Srbije i Donjeg Podunavlja. Finansiraju ga Evropska unija i nemačko Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ), a sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ.

Imajući u vidu negativan uticaj pandemije kovid-19 na turistički sektor, u narednom periodu projekat će da implementira niz mera za ublažavanje ekonomskih posledica. Program dodele bespovratnih sredstava, ukupne vrednosti od milion evra, je jedna od mera koja je usmerena direktno ka privatnom sektoru.

Projeka obuhvata region: opštine Boljevac, Bor, Golubac, Kladovo, Knjaževac, Majdanpek, Negotin, Požarevac, Smederevo, Soko banja, Veliko Gradište i Zaječar, a korisnici su mikro i mali preduzetnici iz oblasti turizma, uključujući i nosioce kategorizovanog smeštaja i registrovana gazdinstva.

Budžet za projekte je do 10.000 evra finansiranih iz Granta.

Period apliciranja je od 7. do 21.07.2020.

Konkursna dokumentacija dostupna je OVDE. 

Povodom otvaranja Poziva za dodelu bespovratnih sredstava, GIZ će održati dve onlajn info sesije u petak 03.07.2020. od 18 časova i u ponedeljak 06.07.2020. od 13 časova, na kojima će pored predstavljanja programa i procedura, potencijalni podnosioci projekata imati mogućnost da postave pitanja i dobiju pojašnjenja o detaljima poziva. Info sesije se mogu pratiti na Fejsbuk stranici (https://www.facebook.com/EUzaTebe/) ili preko MS Teams platforme (petak, ponedeljak).

To Top