Bolnica u Požarevcu u kovid sistemu?

Požarevac

Info

Bolnica u Požarevcu u kovid sistemu?

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar održao je jutros sastanak sa direktorima bolnica u Srbiji, objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja.

Ako bude bilo potrebe od sledeće nedelje u kovid sistem će se uključiti i bolnice u Požarevcu, Smederevu, Smederevskoj Palanci i Aranđelovcu, odlučeno je danas, piše Beta a prenosi Ministarstvo zdravlja na svom sajtu.

Zbog velikog broja zaraženih doneta je odluka da Zemunska bolnica postaje kovid, a imaće i trijažni centar kao što ima i KBC Bežanijska kosa, koja je već u kovid sistemu.

Za vikend će se spremiti i Institut za ortopedsko-hirurške bolesti "Banjica", koja bi trebalo da postane kovid od ponedeljka ukoliko bude bilo potrebe za tim.
 
Na sastanku je dogovoreno da ceo Klinički centar Srbije postaje Urgentni centar i radiće sa hitnim slučajevima i osobama koje imaju malignitete, dok će VMA biti dežuran za civilno zdravstvo svaki dan

Ministar je naglasio da je dao nalog svim direktorima bolnica u kojima su smešteni kovid pacijenti da transparentno obaveštavaju javnost o broju ležećih pacijenata, pacijenata na respiratorima, koliko je bilo smrtnih slučajeva.

"Dobili su nalog Niš, Kragujevac, Novi Sad i drugi da između 12 i 13 sati izađu u susret medijima i saopšte im sve podatke koji ih zanimaju.Nemamo vremena da se bavimo dezinformacijama", zaključio je Lončar.

To Top