„Jasno i glasno“ podržava osnivanje Otvorene građanske inicijative „Akcija“

Braničevo

Saopštenja

„Jasno i glasno“ podržava osnivanje Otvorene građanske inicijative „Akcija“

Foto: Pokret Jasno i glasno

How Good Of A Friend Are You Really?

Prošlog vikenda osnovana je Otvorena građanska inicijativa „Akcija". Iako za sada nije formalni potpisnik, Pokret „Jasno i glasno“ podržava osnivanje ove asocijacije i posvećen je saradnji sa njom, piše u saopštenju ovog pokreta.

Članovi ove asocijacije su političke stranke, udruženja i grupe građana iz 60 gradova i opština u Srbiji, a inicijator ovog udruživanja i predsednik stranke "Zajedno za Srbiju" Nebojša Zelenović.

Kako se navodi u saopštenju Pokreta „Jasno i glasno“, ključne poruke sa ovog skupa su da su Srbiji potrebni novi ljudi u politici, da je Srbiji mesto na Zapadu, te da je potrebno posvetiti mnogo više pažnje ekološkim pitanjima i zelenoj, održivoj, ekonomiji. Ciljevi Otvorene građanske inicijative „Akcija“ su da se smanji svaka vrsta nejednakosti, da se ojača energetska održivost Srbije, borba za demokratske vrednosti, pravednije društvo i jačanje institucija.

Iako za sada nije formalni potpisnik, Pokret „Jasno i glasno“ podržava osnivanje ove asocijacije i posvećen je saradnji sa njom, piše u saopštenju.

„Bez obzira na formalne aspekte naše saradnje, Pokret Jasno i glasno pružio je punu podršku programu asocijacije pod nazivom "Zeleni dogovor za Srbiju". Mi u potpunosti podržavamo pravac zelenih politika i cirkularne ekonomije, a pritom napominjemo da su zelene politike mnogo više od ekološki značajnih strategija i odluka. One pod svojim pojmom obuhvataju i ideje socijalne pravde i socijalnih prava i potreba ljudi, kao moderne leve ideje. Ove politike, zajedno sa antikorupcijskim zakonima i stvaranje efikasnog sistema borbe protiv državnog i privrednog kriminala, jesu ključne odrednice našeg delovanja. Imajući u vidu da je Pokret Jasno i glasno uvek podržavao ujedinjavanje i umrežavanje građanskih inicijativa i da ih još uvek smatramo jednim od najvažnijih segmenata aktivnog društva, to je ova saradnja prirodan nastavak naših stremljenja u tom smislu“, navodi se u saopštenju.

To Top