„Jasno i glasno“ traži ostavku odgovornih lica u „Vodovodu”

Požarevac

Događaji

„Jasno i glasno“ traži ostavku odgovornih lica u „Vodovodu”

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Pokret „Jasno i glasno“ održao je konferenciju za medije ispred prostorija JKP „Vodovod i kanalizacija“ Požarevac. Tom prilikom najavljeno je da će predati zahtev Gradskoj upravi Požarevac.

Marija Simić Lazarević iz pokreta „Jasno i glasno“, najavila je da će podneti zahtev Skupštini grada Požarevca i Gradskom veću za razrešenje v.d. direktora JKP „Vodovod i kanalizacija“ i čitavog Nadzornog odbora, kao i za poništenje ugovora o zakupu prostorija u ulici Voje Dulića.

„Mi insistiramo da upravni organi u JKP „Vodovod i kanalizacija“ budu razrešeni dužnosti i da se poništi ugovor o zakupu koji smatramo da je štetan i koji može da ugrozi poslovanje ovog preduzeća i vodosnabdevanje u gradu“, istakla je Simić Lazarević.

Ona je još dodala da se pokret „Jasno i glasno“ ne slaže sa tim da je zakup prostorija privatna stvar ovog preduzeća već da se tiče grada i svih građana.

Podsećamo da je pokret “Jasno i glasno” podneo ranije nadležnom javnom tužilaštvu, posebnom Odeljenju za suzbijanje korupcije u Kraljevu, krivičnu prijavu protiv više lica iz Požarevca. 

POKRET JASNO I GLASNO: KRIVIČNE PRIJAVE PROTIV ODGOVORNIH

„Krivična prijava je kruna našeg rada jer nikada nismo imali dokumentaciju potrepljeniju dokazima. Procenjeno je da za sedam osoba postoji osnovana sumnja da su izvršila krvivična dela kao što su prevara u privrednom poslovanju, davanje mita i delo prouzrokovanja stečaja u pokušaju. Verujemo da će odeljenje za organizovani kriminal u Kraljevu pregledati dokumentaciju i shvatiti da postoje indicije da su izvršena ova krivična dela“, zaključila je Simić Lazarević.

To Top