„Lebdenje“ – stihovi prožeti ljubavlju, patnjom i bolom

Malo Crniće

Kultura

„Lebdenje“ – stihovi prožeti ljubavlju, patnjom i bolom

Foto: bsmmc.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Zbirka poezije „Lebdenje“, autorke Aleksandre Vujčić, predstavljena je u biblioteci „Srboljub Mitić“ u Malom Crniću.

O stihovima  Aleksandre Vujčić govorila je pesnikinja Slavica Pejović.

„Činjenica je da u tom stihorečju ima i tuge, i boli, i patnje, ali njena poezija je svojevrstan preplet ranjenog srca, usamljene duše i hrabrog borca da se sa tim izbori. Ovo nije zbirka patetične poezije obavijene maglom stradanja. Nema u poeziji Aleksandre Vujičić gustog tkanja ni teško razumljivih refleksija. I nema stiha u rukavicama. Ovo je neposredna verbalna komunikacija sa sobom i Bogom“ , rekla je Pejović. 

Slavica Jovanović, profesorka književnosti i književnica, kaže da je poezija Aleksandre Vujčić mahom ljubavna, mada ima i refleksivnih pesama u kojima pesnikinja vodi dijalog sa sopstvenom dušom.

„Ljubav je večna tema. Ona i ranjava i miluje. Aleksandra traži Arijadninu nit da izađe iz večnih lavirinta života. Njena poezija je ozvezdana, osunčana humanitetom i milošću“, rekla je Jovanović.

Aleksandra Vujčić je rođena u Petrovcu na Mlavi, detinjstvo je provela u Bistrici. Živi i radi u Požarevcu, a pesme su joj objavljivane u časopisu za književnost, kulturu i nauku „Majdan“ i drugim književnim časopisima. Učesnik je brojnih kulturno-umetničkih manifestacija.

To Top