Nakon rebalansa budžet opštine Žagubica ostaje nepromenjen

Žagubica

Događaji

Nakon rebalansa budžet opštine Žagubica ostaje nepromenjen

Foto: zagubica.org.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Na skupštinskom zasedanju odbornici su razmatrali 29 tačaka, a najznačajnija je rebalans budžeta.

Razlog za njegovo donošenje, prema rečima Olivere Pauljeskić, predsednice Skupštine, jeste raspoređivanje neutrošenih sredstava iz prethodne godine u iznosu od 10.818.000 dinara.

“Takođe, obezbeđena su sredstva u iznosu od 3.406.702 dinara kao učešće opštine u projektu proširenja, sanacije i adaptacije zgrade dečijeg vrtića, koji se realizuje uz podršku Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za populacionu politiku i demografiju. Ukupna vrednost ovog projekta iznosi 18.106.702 dinara. Kako su ova sredstva planirana iz neutrošenih prihoda iz ranijih godina, iznos budžeta za 2020. godinu i posle rebalansa ostaje nepromenjen na prihodnoj i rashodnoj strani i iznosi 458.138.179 dinara”, kazala je Olivera Pauljeskić.

 

Olivera Pauljeskić, predsednica SO Žagubica

U nastavku sednice jednoglasno su podržane odluke o usvajanju etičkog kodeksa funkcionera lokalne samouprave, vršenju eksterne revizije završnog računa budžeta za 2019. godinu, boravišnim taksama, pokretanju postupka pribavljanja nepokretnosti u javnu svojinu opštine neposrednom pogodbom i pokretanju postupka za određivanje opštine Žagubica kao korisnika nepokretnosti stečenih u stečajnom postupku radi privođenja nameni za socijalne potrebe.

Odbornici su dali zeleno svetlo i na predlog Arive Litas za projekat javno-privatnog partnerstva u oblasti javnog gradskog i prigradskog prevoza putnika, izveštaje o radu za prošlu godinu i planove rada za tekuću godinu Štaba za vanredne situacije, Kulturno – prosvetnog centra „Jovan Šerbanović“, Zavičajnog muzeja Homolje, Javnog preduzeća za planiranje i upravljanje projektima i Turističke organizacije. Takođe, data je saglasnost na izveštaje o radu za 2019. godinu predsednika opštine, opštinskog veća, opštinskog pravobranilaštva i Opštinske uprave.

Sednici je prisustvovao Safet Pavlović, predsednik opštine Žagubica, koji se u svom izlaganju zahvalio svim odbornicima na saradnji i uspešnom radu u protekle četiri godine.

To Top