“Orfej na Dunavu“ okupio ljubitelje poezije

Kostolac

Kultura

“Orfej na Dunavu“ okupio ljubitelje poezije

Foto: Gradska opština Kostolac

How Good Of A Friend Are You Really?

Međunarodni pesnički susreti „Orfej na Dunavu“, jedanaesti po redu, održani su od 19. do 21. avgusta u Kostolcu.

Prvog dana održan je međunarodni okrugli sto u Skupštinskoj sali Gradske opštine Kostolac. Učesnici četvrtog po redu okruglog stola bili su pesnici iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Švedske, Grčke, Bosne i Hercegovine.

Istog dana u 19 časova na platou ispred sportske hale u Kostolcu održano je muzičko-poetsko veče „U očekivanju Orfeja“. Marija Dražić je svojom pesmom upotpunila veče prijateljstva pesnika iz Grčke, Italije, Austrije, Kanade, Švedske, Austrije, Rumunije, Bosne i Hercegovine, Švajcarske, Crne Gore i Srbije.

Predstavljena je zajednička zbirka pesama Slavice Pejović i Ibrahima Honđe „Obrisi tame i svetla gde su daljine“ i zbornik savremene grčke poezije prevedene na srpski jezik „Dodiri duše“.

Drugog dana manifestacije u pozorišnoj sali Doma kulture u Kostolcu održana je svečana dodela skulptura i plaketa najzaslužnijima uz poetski program sa Matijom Bećkovićem.

Istog dana u večernjim časovima održana je promocija zbornika poezije „Na talasima Neve i Dunava“ uz dodelu nagrada „Orfejevog svitka“ i „Euridikine povelje“. Zbog kiše umesto na platou ispred sportske hale u Kostolcu, događaj je organizovan u pozorišnoj sali Doma kulture.

Continue Reading
To Top