Trodnevna manifestacija “Orfej na Dunavu“

Braničevo

Kultura

Trodnevna manifestacija “Orfej na Dunavu“

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

U periodu od 19. do 21. avgusta u Kostolcu i Požarevcu biće organizovan jedanaesti međunarodni susret „Orfej na Dunavu“.

U petak, 19. avgusta, od 11 časova, u svečanoj sali Gradske opštine Kostolac biće održan međunarodni okrugli sto pod nazivom „Svi smo bližnji“.

Nešto kasnije, u 19 časova, na platou Centra za kulturu Kostolac biće organizovano poetsko – muzičko veče prijateljstva pesnika iz Rusije, Grčke, Tunisa, Švedske, Ruminije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Narednog dana, u 12 časova, u Domu kulture Kostolac biće održana dodela skulptura i plaketa uz čitanje nagrađenih pesama i poetski program sa Matijom Bećkovićem, dok će u 19 časova na patou biti promovisan zbornik poezije „Na talasima Neve i Dunava“ uz dodelu Orfejevog svitka i Euridikine povelje.

Nedelja je rezervisana za letnju pozornicu u centru Požarevca gde će biti održano poetsko preplitanje pesnika iz raznih krajeva sveta “Pev Orfeja u Požarevcu”.

Događaj organizuju Klub ljubitelja knjige „Majdan“ u saradnji sa Centrom za kulturu „Kostolac“ i pod pokroviteljstvom Gradske opštine Kostolac.

Continue Reading
To Top