Proizvedeno više od 2,69 miliona megavat-časova

Kostolac

Privreda

Proizvedeno više od 2,69 miliona megavat-časova

Foto: Energija Kostolac

How Good Of A Friend Are You Really?

Zajednički učinak termoelektrana „Kostolac A“ i „Kostolac B“ do kraja jula iznosio je 2.690.995 MWh električne energije, koliko je predato elektroenergetskom sistemu Srbije. To je 43 odsto plana proizvodnje za tekuću godinu kostolačkog termo sektora, a očekuje se da godišnja proizvodnja bude 6,32 miliona MWh.

Ukupna proizvodnja koju su realizovali blokovi TE „Kostolac A“ u periodu od početka godine do kraja jula, iznosi 745.368 MWh, odnosno 41 odsto godišnjeg plana za ovu termoelektranu. Ukupna godišnja proizvodnja blokova A1 i A2 u ovoj godini bi trebala da dosegne 1,8 miliona MWh električne energije, kao i određene količine toplotne energije koja se u zimskom periodu koristi za daljinski sistem grejanja.

U TE „Kostolac B“ proizvedeno je 1.945.627 MWh električne energije, koliko iznosi zajednička proizvodnja blokova B1 i B2. Plan proizvodnje za tekuću godinu predviđa da se do kraja godine u ovoj termoelektrani proizvede ukupno 4,52 miliona MWh, tako da je do sada realizovano 43 odsto ovog plana.

To Top