Stručna praksa u Gradskoj upravi Požarevca 

Požarevac

Događaji

Stručna praksa u Gradskoj upravi Požarevca 

Foto: EB

How Good Of A Friend Are You Really?

Ljudski resursi Gradske uprave Požarevca ojačani su za osam novih praktikanta, diplomiranih ekonomista, pravnika i jednog inženjera zaštite životne sredine.

Osim novih praktikanata biće upošljeno i 37 lica za potrebe izvođenja javnih radova u trajanju od četiri meseca. Poslodavci će biti Gradska opština Kostolac, Javno preduzeće „Ljubičevo“, Javno komunalno preduzeće „Komunalne službe“, Javno komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ i Turistička organizacija Požarevac.
Iz budžeta grada Požarevca za potrebe izvođenja javnih radova izdvojeno je 10 miliona dinara. Reč je o 37 lica iz teško upošljivih društvenih grupa. Uveren sam da će četiri meseca javnih radova i godinu dana stručne prakse pomoći ljudima da popune kućne budžete, ali i da se nametnu sadašnjem i budućim poslodavcu. Za lica na stručnoj praksi poslodavac će izdati potvrdu o obavljenom pripravničkom stažu čime će svi oni biti osposobljeni za samostalni rad u struci, i steći pravo na polaganje državnog ispita“, rekao je gradonačelnik Saša Pavlović.
Lica na stručnoj praksi na mesečnom nivou će dobijati novčanu naknadu u iznosu od 26 hiljada dinara, a i biće osigurani od nastanka povrede na radu ili nastanka profesionalnog oboljenja.
 

To Top