Šef sektora za upravljanje projektima EU u posetiće Žagubicu i Žabare

Braničevo

Događaji

Šef sektora za upravljanje projektima EU posetiće Žagubicu i Žabare

Foto: Arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Šef sektora za upravljanje projektima delegacije Evropske unije Martin Klauke posetiće u sredu, 23. septembra, projekte koje u Žagubici i Žabarima preko programa EU PRO finansira Evropska unija (EU) sa ciljem da se unapredi kvalitet života stanovništva.

Predstavnik delegacije EU će prvo u Žabarima u 10 časova sa predsednikom opštine Jovanom Lukićem posetiti jedan od objekata Centra za socijalni rad koji je kompletno rekonstruisan, a opština ga je ustupila na korišćenje Udruženju osoba ometenih u razvoju „Ključ“. Uz EU finansijsku podršku od preko 66.000 evra značajno su unapređeni uslovi za pružanje socijalnih usluga ranjivim grupama stanovništa u opštini Žabari. 

U Žagubici će Martin Klauke u 13:15 časova obići zgradu Doma zdravlja u kojoj je EU sa više od 86.000 evra finansirala rekonstrukciju sistema grejanja i ventilacije kako bi se poboljšao kvalitet pružanja usluga primarne zdravstvene zaštite pacijentima, ali i uslovi rada zaposlenog medicinskog i nemedicinskog osoblja.  

Tokom posete ovim opštinama Braničevskog okruga, šef sektora za upravljanje projektima Delegacije Evropske unije Martin Klauke imaće priliku da se upozna i sa opštinskim rukovodstvom, a u Žagubici ćebiti predstavljen i projekat uvođenja i razvoja geografskog informacionog sistema koji takođe podržava Evropska unija.

To Top