Advokatska komora Požarevac proslavila 50 godina postojanja

Požarevac

Događaji

Advokatska komora Požarevac proslavila 50 godina postojanja

Foto: A. Grujić

How Good Of A Friend Are You Really?

Advokatska komora Požarevac proslavila je danas jubilej – 50 godina od osnivanja, svečanom akademijom u Centru za kulturu Požarevac.

Advokatska komora u Požarevcu je osnovana 25. oktobra 1972. godine u zgradi tadašnje opštine Požarevac pod nazivom Osnovna advokatska komora Požarevac za teritorije okružnih sudova u Požarevcu i Smederevu koji pokrivaju osam opština Braničevskog i tri opštine Podunavskog okruga. Prve godine imala je u imeniku upisanih 76 advokata i tri pripravnika, a za prvog predsednika izabran je poznati advokat iz Požarevca Miloš Pešić.

Danas, pet decenija kasnije, Advokatska komora Požarevac ima upisanog 301 advokata i 88 advokatskih pripravnika, a aktuelno rukovodstvo komore na čelu sa Nenadom Dedićem odbarano je za mandat od 2022. do 2026. godine.

“Pedeset godina je značajan jubilej i nadam se da ćemo trajati mnogo duže. Smatram da smo prošli kroz mnogo težak period i pred advokaturom se nalaze još mnogi izazovi koje samo predanim zajedničkim radom možemo da savladamo”, istakao je Dedić.

Nenad Dedić

Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca, čestitao je ovaj značajan jubilej u svoje lično ime i u ime građana Požarevca članovima Advokatske komore Požarevac, svim advokatima i advokatskim pripadnicima.

“Borba za pravdu i tumčenje zakona jeste poziv koji je stub svakog uređenog društva i svake države. Advokatska komora Požarevac jedna je od onih koji na tom frontu beleži sjajne rezultate, poštovana od svojih kolega iz čitave Srbije ali i van nje”, rekao je Pavlović.

Prisutni na svečanosti

Svečanosti je prisustvovala i Jasmina Milutinović, predsednica Advokatske komore Srbije, koja je podsetila da se ove godine obeležava 160 godina od postojanja komore na čijem je čelu i čestitala prisutnima dva značajna jubileja.

Ovom prilikom uručene su povelje advokatima za dugogodišnji rad u advokaturi i doprinos koji su dali u radu komore.

To Top