Umesto proslave jubileja sredstva preusmerena članovima udruženja

Žagubica

Društvo

Umesto proslave jubileja sredstva preusmerena članovima udruženja

Foto: zagubica.org.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Udruženje „Invalidi Homolja“ ove godine obeležava 10 godina postojanja, ali s obzirom na postojeću epidemiološku situaciju, proslave jubileja nije bilo.

Zbog trenutne epidemiološke situacije odložene su i druge aktivnosti, ali su sredstva preusmerena na adrese članova kojima je pomoć bila neophodna.

“Sredstva smo preusmerili za pomoć članovima udruženja i kupili smo jednom našem članu invalidska kolica”, kazala je Lidija Trifunović, sekretar udruženja „Invalidi Homolja“.

 

Lidija Trifunović, sekretar udruženja „Invalidi Homolja“

Udruženje se tokom cele godine bavi aktivnostima podrške svim svojim članovima, a jedan od vidova unapređenja osoba sa invaliditetom jeste i zapošljavanje.

“Jedina aktivnost su javni radovi koji se realizuju preko Nacionalne službe za zapošljavanje gde trenutno imamo tri upošljena invalida koji rade na održavanju i sređivanju zelenih površina”, rekla je Trifunović.

Udruženje „Invalidi Homolja“ jedno je od retkih udruženja u Srbiji koje se finansira iz budžeta lokalne samouprave, a okuplja sve kategorije invaliditeta i broji  nešto više od 200 članova.

To Top