APEL: Ne ostavljajte električne uređaje upaljene bez nadzora

Braničevo

Saopštenja

APEL: Ne ostavljajte električne uređaje upaljene bez nadzora

Foto: Pixabay.com

How Good Of A Friend Are You Really?

Iz MUP-a upućuju apel građanima da ne ostavljaju električne uređaje upaljene bez nadzora, kao i da obazrivo rukuju sa pećima na čvrsta goriva.

Požari u stambenim objektima najčešće su uzrokovani ljudskim faktorom, nepažnjom i nemarom.

„Apelujemo na građane da budu odgovorni, da ne ostavljaju električne uređaje upaljene bez nadzora, kao i da budu obazrivi prilikom rukovanja sa pećima na čvrsta goriva“, poručio je pomoćnik načelnika Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice Sektora za vanredne situacije Miloš Milenković.

On je precizirao da su najčešći uzroci požara u stambenim objektima neispravne ili preopterećene elektroinstalacije, neispravni ili uključeni električni uređaji bez nadzora.

„Apelujemo na sugrađane da budu odgovorni i da prilikom napuštanja stana provere da li su isključili električne uređaje, posebno punjače mobilnih telefona i klima uređaje“, kazao je Milenković.

Istakavši da početak grejne sezone i njeno trajanje karakteriše povećan broj požara u stambenim objektima, Milenković je pozvao građane da budu odgovorni prema sebi, svojim porodicama i komšijama.

„Pred početak i tokom trajanja grejne sezone proverite da li su dimnjaci i ložišta očišćeni, budite obazrivi prilikom rukovanja sa pećima na čvrsta goriva, ne ostavljajte bez nadzora grejalice i druga grejna tela, ali i vodite računa da se u njihovoj blizini ne nalaze zapaljivi materijali“, poručio je  Milenković.

On je pozvao građane da u slučaju požara odmah pozovu vatrogasce-spasioce na broj 193.

To Top