Beranje domaćin šampionata Srbije u moto krosu

Požarevac

Događaji

Beranje domaćin šampionata Srbije u moto krosu

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Otvoreni šampionat Srbije u moto krosu - "Nagrada Požarevca 2021" održaće se 29. avgusta u Beranju.

Vladimir Lovre, potpredsednik Moto kluba „Vatreni“ koji je organizator moto krosa, kaže da će učestvovati oko 70 takmičara i to ne samo iz Srbije.

„Imamo najavu takmičara iz inostranstva, dolaze Makedonci i Mađari, tako da će trka imati međunarodni karakter. Očekujemo da će biti i dobar odziv pulike“, rekao je Lovre.

Kvalifikacioni i slobodni treninzi održaće se u subotu, 28. avgusta, a trke su planirane za nedelju od 12 časova.

„Imamo ukupno  devet klasa, a svaka klasa vozi po dve trke. Staza je atraktivna, puna skokova i sigurno će trke biti zanimljive gledaocima“, najavila je Milica Borkanović iz MK „Vatreni“.

Značajno je još napomenuti da je staza dugačka 1.400 metara, da je uređena i spremna za trke.

„Grad pomože u organizaciji ovog takmičenja, pre svega u smislu uređenja staze i prostora oko nje kako bi se stekli svi potrebni uslovi za održavanje trke“, istakao je Milan Jović, član Gradskog veća zadužen za sport.

Vasilije Baldić, direktor Turističke organizacija grada Požarevca, rekao je da će ova trka proširiti turističku ponudu grada Požarevca i postati jedna od pratećih manifestacija Ljubičevskih konjičkih igara.

„Grad je nekada imao stazu na kojoj se održavala moto kros trka, ali je nažalost to prekinuto.  Zahvaljujući moto klubu „Vatreni“  i grupi entuzijasta povratili smo ovu vrstu takmičenja i nadam se da će zaživeti i još dugo trajati“, naglasio je Baldić.

To Top