Bolnički kapaciteti puni, zaraženo devet medicinskih radnika u Petrovcu

Petrovac

Društvo

Bolnički kapaciteti puni, zaraženo devet medicinskih radnika u Petrovcu

Foto: petrovacnamlavi.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Danas je u Petrovcu na Mlavi održao konferenciju za medije Duško Nedinić, predsednik ove opštine i komandant Štaba za vanredne situacije.

Situacija u opštini Petrovac je, kako Nedinić kaže, daleko od dobre i ističe da svako poznaje neku osobu iz svog okruženja koja je inficirana.

„Prema poslednjim podacima koje kao komandant Štaba za vanredne situacije dobijam, 411 obolelih imamo, od toga pet sestara i četiri lekara Doma zdravlja, dok se određeni broj nalazi u izolaciji. Ove i prethodne nedelje nešto je veći prijem pacijenata, do pretprošle nedelje je oko 100 pacijenata dnevno obrađivano, sada je taj broj nešto preko 100. Na svu sreću, doktori još uvek postižu da obrade sve pacijente“, kazao je on.

 

Duško Nedinić

Bolnički kapaciteti na grudnom i internom odeljenju su puni, 40 pacijenata se trenutno nalaze na odeljenima sa srednjom teškom i teškom kliničkom slikom, dok je oko 40 zdravstvenih radnika pozitivno. Angažovani su i lekari koji su se nalazili na specijalizacijama.

Kako predsednik opštine ističe, ima čekanja na preglede, ali je to u razumnoj meri, s obzirom na veliki broj građana koji se javlja sa nekim simptomima. Obezbeđen je i šator kako bi se oni koji čekaju sklonili od hladnoće.

Nedinić je podsetio koje su nove mere danas stupile na snagu, o čemu smo ranije pisali.

>>OŠTRIJE MERE: UGOSTITELJSKI OBJEKTI NEĆE RADITI TOKOM VIKENDA<<

 „Apelujem na sve građane da se ponašaju odgovorno i da se ne okupljaju u stanovima, privatnim smeštajima niti u bilo kojim drugim prostorijama jer time ugrožavaju sopsteno zdravlje, zdravlje svoje porodice i predstavljaju rizik po svoju celokupno okolinu“, rekao je on.

To Top