Boni Garmus: “Lekcije iz hemije“

Braničevo

Kultura

Boni Garmus: “Lekcije iz hemije“

Foto: Laguna

How Good Of A Friend Are You Really?

Roman „Lekcije iz hemije“ Boni Garmus izazvao je književnu buru i pre nego što se pojavio u knjižarama.

U Americi smo šezdesetih godina prošlog veka. Elizabet Zot radi na televiziji – što nije odlika pristojne žene. U svojim prilozima uči gledateljke širom zemlje kako da spremaju hranljive obroke – što je koliko-toliko prihvatljivo žensko zanimanje. Osim toga, Elizabet je briljantna naučnica – tako nešto je praktično nedopustivo. A uz sve to je i samohrana majka – što je već skandalozno.

Međutim, Elizabet se bori za svoje pravo da ne bude tipična i ne dozvoljava društvu da je ukalupi u svoje norme. Kada njena emisija „Večera u šest“ postane veoma popularna, mnogi će se pobuniti jer ne uči domaćice samo novim receptima već i kako da promene svoj životni status quo.

Boni Garmus, kopirajterka i kreativna direktorka, napisala je roman o ženi rođenoj ispred svog vremena, koja je inteligentna, posvećena i hrabra, koja odbija kalupe i stereotipe – i svojom knjigom osvojila čitaoce širom sveta.

Lekcije iz hemije“ je duhovita i potresna priča koja pleni i teško se zaboravlja. Lik mlade hemičarke koja traži svoje mesto pod suncem, vodeći se isključivo logikom i naukom veoma je originalan i čitaoce neće ostaviti ravnodušnim.

Roman koji će vas naterati da razmišljate o svim ženama iz stvarnog života rođenim ispred svog vremena možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs i na sajtu laguna.rs.

Dva najbrža čitaoca portala E-Braničevo dobijaju ovu knjigu na poklon. Tačno u 17 časova potrebno je poslati lične podatke ( ime, prezime, adresu i broj lične karte) na mejl [email protected].

To Top