Buvljak na dve lokacije, gde će se koja roba prodavati?

Požarevac

Društvo

Buvljak na dve lokacije, gde će se koja roba prodavati?

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Zbog negodovanja dela zakupaca buvljak se ipak neće u potpunosti preseliti od sutra na novu lokaciju već samo deo, a deo će ostati na lučičkom putu gde je i bio do sada.

Iako su se i kupci i prodavci često žalili na neadekvatne ulove na lučičkom putu, sada ipak veći deo njih želi da ostane na toj lokaciji jer je prostor stočne pijace manji i još uvek nedovoljno uređen.

Po rečima Saše Valjarevića, izvršnog direktora u JKP „Komunalne službe“ Požarevac, prelazno rešenje je održavanje buvljaka na dve lokacije.

„Zakupci su bili na sastanaku sa rukovodstvom grada i tražili su da se prostor stočne pijace još bolje sredi, a nakon toga da se izvrši prebacivanje kompletog buvljaka na tu lokaciju. Glavni problem je što stočna pijaca nije dugo detaljno sređivana i za to je potrebno određeno vreme, a neophodno je i da se uredi mokri čvor. Na sastanku je doneta odluka da buvljak za sada bude na obe lokacije, i na lučičkom putu i u Moravskoj ulici, na prostoru stočne pijace.  U toku je sređivanje i očekujemo da uskoro bude završeno, a onda će se kompletan buvljak preseliti na tu lokaciju“, rekao je Valjarević za E-Braničevo.

Radnici „Komunalnih službi“ biće sutra na obe lokacije kako bi proverili kako sve funkcioniše, kaže on.

Glavno pitanje je kako će građani koji sutra planiraju da posete buvljak znati koja se roba nalazi na kojoj lokaciji.

„Nameštaj i proizvodi od drveta prodavaće se na lokaciji stočne pijace, a garderoba i druga sitnija roba na lučičkom putu“, naglašava Valjarević.

To Top