Buvljak od četvrtka na novoj lokaciji

Požarevac

Društvo

Buvljak od četvrtka na novoj lokaciji

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

U skladu sa odlukom koja je doneta na poslednjem zasedanju požarevačke skupštine, buvljak se sa lučičkog puta izmešta na dragovački put, odnosno biće na prostoru gde je petkom stočna pijaca.

Po rečima Marjana Đorđevića, šefa pijačne uprave u JKP „Komunalne službe“ Požarevac, prošlog četvrtka su obavestili zakupce da se buvljak seli na stočnu pijacu u četvrtak, 12. avgusta.

„Na tom prostoru postoji sanitarni čvor, ima struje i vodu ali je potrebno sređivanje. Već dve nedelje intenzivno radimo na uređenju tog prostor, trenutno je u toku sređivanje toaleta koji su u lošem stanju. Sutra planiramo da ceo taj prostor detaljno operemo kako bi stvorili adekvatne uslove za održavanje buvljaka“, kaže Đorđević za E-Braničevo.

Prostor je znatno manji i može da primi manje prodavaca, a pitanje je i u kojoj meri će oni biti zainteresovani da dolaze na novu lokaciju, kaže on, prvenstveno zbog udaljenosti od centra grada.

Buvljak je na lučičkom putu održavan ne samo četvrtkom već i tokom vikenda. Đorđević kaže da će na novoj lokaciji biti samo četvrtkom, jer se ni na lučičkom putu nije održavao vikendom pod nadzorom „Komunalnog preduzeća“, a petkom će, kao i do sada, biti stočna pijaca.

To Top