Članovi „Društva za cerebralnu i dečju paralizu“ priredili izložbu (FOTO)

Požarevac

Događaji

Članovi „Društva za cerebralnu i dečju paralizu“ priredili izložbu (FOTO)

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Danas je u Galeriji savremene umetnosti u Požarevcu otvorena izložba „Bojama do sreće“ koju su priredili članovi „Društva za cerebralnu i dečju paralizu“ Požarevac.

Sekretar društva, Radmila Stjepović, kaže da je ovaj dan jedinstvena prilika da se pokaže šta osobe sa invaliditetom mogu da učine bez obzira na različitost.

Radmila Stjepović, sekretar društva

„Bez obzira što su ovi ljudi raziličiti, oni imaju iste potrebe i želje, njihove mogućnosti se ne prepoznaju uvek, ali uz podršku roditelja, stručnih radnika i radionica sve je moguće. Ovde vidite radove članova našeg društva koji su nastali na našim radionicama, a posebno se u likovnim uspesima ističe Milena Gardinović, koja je osvojila prvu nagradu na jednom međunarodnom konkursu u organizaciji udruženja „Srbija velikog srca“ iz Velikog Gradišta“, rekla je Stjepović i dodala da je ovo glavna aktivnost u sklopu obeležavanja “Nedelje solidarnosti sa cerebralnom paralizom”.

Događaju je prisustvovao i član Gradskog veća zadužen za nevladine organizacije, kulturu, informisanje, socijalna pitanja i društvene delatnosti, Dejan Kristić, koji godinama unazad prati rad organizacija osoba sa invaliditetom i doprinosi unapređenju položaja invalida.

„Društvo za cerebralnu i dečju paralizu“ iz Požarevca nastalo je 1980.godine i bavi se pružanjem pomoći i podrške osobama sa invaliditetom u svim sferama života.

To Top