Crkvu u Živici osveštao vladika Ignatije

Požarevac

Događaji

Crkvu u Živici osveštao vladika Ignatije

Foto: FB Saša Pavlović

How Good Of A Friend Are You Really?

Danas je u prisustvu velikog broja vernika postavljen krst na crkvi Svetog Arhangela Mihaila u Živici. Episkop požarevačko-braničevske eparhije dr Ignatije osveštao je crkvu.

Krst je simbol stradanja Isusa Hrista za spasenje ljudi, podsetio je vladika Ignatije obraćajući se vernicima.

„Gospod je pokazao veliku ljubav prema nama na taj način što je stradao, bez obzira što smo ga mi odbili, kao što i danas govorimo da nećemo Boga i da smo sposobni sami da se održavamo u životu. I onda dođe jedan mali virus i pokosi sve, čitavo čovečanstvo. Gde su nauke sad? To brzo čovek zaboravi pa posle ponovo gradi kulu od karata ili od peska, ne razmišljajući da će sve to da propadne. Jedina nam je nada Gospod, on je to pokazao vaskrsenjem“, rekao je vladika Ignatije.

Inicijativu za podizanje crkve u Živici pokrenula je grupa entuzijasta i vernika 2008. godine. Goran Stepić i Svetomir Andrejić su poklonili plac, a ostali meštani su dobrovoljno dali priloge. Dobijeni su svi potrebni papiri i krenulo se sa izgradnjom. Nosioci posla bili su majstori iz sela Radomir Vujić i Nebojša Andrejić sa svojim sinovima sa ostalim meštanima.

Kada se stiglo na trećinu gradnje ponestalo je sredstava i izgradnja je obustavljena. Tek krajem prošle godine formiran je novi odbor, a potom je nastavljeno sa gradnjom crkve i prikupljanjem sredstava od dobrovoljnih priloga. Grad Požarevac je za ove radove putem dotacije Braničevskoj eparhiji obezbedio 3,2 miliona dinara.

To Top