Požarevačka učenica osvojila bronzu na međunarodnom takmičenju

Požarevac

Društvo

Požarevačka učenica osvojila bronzu na međunarodnom takmičenju

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Na međunarodnom takmičenju ,,Hippo” iz engleskog jezika, koje je održano u Italiji, Lena Kuzmanović, učenica sedmog razreda Osnovne škole ,,Dositej Obradović”, osvojila je treće mesto.

Ove godine je ukupno bilo prijavljeno oko 48.125 takmičara iz celog sveta, a takmičenje je bilo podeljeno u tri kruga. Takmičili su se učenici uzrasta od 10 do 19 godina, a Lena je bila u kategoriji ,,Hippo dva”. Testiranje u finalu trajalo je dva dana i sastojalo se od usmenog i pismenog dela. Lena Kuzmanović kaže da zadaci nisu bili toliko teški kao što je očekivala.

,,Bila sam nervozna za usmeni deo testa, zato što ranije nisam imala priliku da pričam na engleskom jeziku sa drugim ljudima, ali sam se dobro snašla”, rekla je Lena za E-Braničevo.

Ona je u finalu, koje je bilo organizovano od  19. do 21. septembra u Italiji, osvojila treće mesto, bukvalno su nijanse odlučivale. Prvo mesto je osvojio dečak iz Egipta, a drugo devojčica iz Malezije.

Za ovo takmičenje pripremala se u školi kontinuirano i nije uzimala privatne časove, kaže ona. Takođe, ljubav prema engleskom jeziku razvijala je u školi, ali su joj oduvek i prirodno išli takvi predmeti u školi.

Lena Kuzmanović osvojila bronzanu medalju

,,Ovo je veliki uspeh za mene i za moju školu. Iz ovoga sam naučila da moram da iskoristim svaku priliku u životu koja mi se pruža”, rekla je ona.

Za ovaj uspeh je, pored rada i truda devojčice, zaslužan i Aleksandar Radovanović, njen nastavnik engleskog jezika i razredni starešina, koji je sa njom proveo četiri dana u Italiji, u mestu Lido di Jesolo koje se nalazi oko 40 kilometara od Venecije.

On ističe da je cilj takmičenja spajanje i upoznavanje dece sa različitih kontinenata i povezivanje nastavnika u jednu veliku zajednicu.

Aleksandar Radovanović, nastavnik engleskog jezika

,,Ovo je jedno divno iskustvo koje smo imali. To je samo po sebi nagrada, plaćen je bio prevoz i smeštaj za Italiju. Organizacija je bila fantastična, razmenio sam mišljenja sa mnogim kolegama iz sveta. Vratili smo se ovde bogatiji za jedno divno iskustvo”, zaključuje on.

Continue Reading
Povezane teme...
To Top