Vladika Ignatije osveštao palionicu sveća u porti crkve Svete Petke

Požarevac

Događaji

Vladika Ignatije osveštao palionicu sveća u porti crkve Svete Petke

Foto: T. Sotirov

How Good Of A Friend Are You Really?

Episkop požarevačko-braničevske eparhije dr Ignatije danas je osveštao novoizgrađenu palionicu sveća u porti crkve Svete Petke u Požarevcu.

Episkop je istakao zahvalnost darodavcima koji su pomogli u tome da bude podignuta ovakva palionica sveća, koja je crkvi Svete Petke bila preko potrebna.

,,Želim da se zahvalim darodavcima koji su omogućili da podignemo ovu zgradu koja nam je potrebna, radi prodaje sveća i da se narod okupi. Podignućemo i parohijski dom, gde možemo posle Svete liturgije da predokušamo carstvo božje, uz trpezu. Mi smo crkva, zajednica, i tu su mnogi, a svako na svoj način doprinosi. Ne mora svako da da novac, već i da nešto uradi dobrom voljom i pomogne“, kazao je dr Ignatije okupljenim građanima.

Nova palionica sveća

Srpska pravoslavna crkva, Eparhija Braničevska je ovom prilikom dodelila Draganu Arsiću iz Smoljinca visoko odlikovanje, orden Svetog apostola jevanđeliste Luke drugog reda.

Pored toga, Arhipastirske gramate dodeljene su gradu Požarevcu, Bojanu Živadinoviću iz Požarevca, Vesku Đurkiću iz Požarevca, Bobanu Petroviću iz Požarevca i Mališi Jankoviću iz Šapina.

Dodela Arhipastirskih gramata

To Top