Da li je Požarevac ovog leta privukao domaće turiste

Požarevac

Turizam

Da li je Požarevac ovog leta privukao domaće turiste

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

S obzirom na epidemiološku situaciju u zemlji i preporuke nadležnih da se letuje u Srbiji, Požarevac kao turistička destinacija drži pažnju posetilaca.

Turističkа organizacijа grada Požarevca, prema rečima njenog direktora Vasilija Bladića, i ovog leta stoji na raspolaganju svima koji grad pod Čačalicom izaberu kao mesto koje će upoznati i odakle će poneti uspomene. Svakodnevno kroz njihov Info centar i društvene mreže stižu raznolika pitanja za program koji mogu da ponude turistima.

Uglavnom ih interesuje šta sve mogu posetiti u Požarevcu i okolini, kako doći do tih destinacija, kakvi su smeštajni kapaciteti i cene. A da li je primoranost domaćih turista da ove godine letuju u sopstvenoj zemlji dovela veći broj turista nego uobičajeno?

Posećenost turista u odnosu na prethodne godine je u porastu. Nažalost, Požarevac ne spada u destinacije koje posetioce mogu da zadrže duže od dva - tri dana“, kaže Vasilije Baldić.

Navodi da je najatraktivnija destinacija za koju se turisti najviše i odlučuju - Viminacijum. Ali, užitak zbog virusa, nažalost, nije mogao biti potpun.

Što se tiče ostalih destinacija u Požarevcu, turisti ovog leta posećuju ergelu u Ljubičevu koja je prepoznatjiva u celom regionu. Kao duhovni centri najviše su se istakli manastir Rukumija u Bradarcu i Sestroljin u Poljani. Za ljubitelje dobrog vina posetioci mogu krenuti vinskim putem ka Kličevcu ili Poljani, gde mogu naći dobre proizvođače vina“, kaže direktor „Turističke“.

Epidemija je, nažalost, dovela i do toga da ove godine izostanu i Ljubičevske konjičke igre u punom svetlu, jer će morati da se organizuju bez čuvenog defilea, ali i pratećih muzičkih događaja, o čemu je E-Braničevo već pisalo.

>>LJUBIČEVSKE KONJIČKE IGRE U DOBA EPIDEMIJE<<

To Top