Dezinfekcija ulica i opremanje radnika zaštitnom opremom prioritet

Petrovac

Info

Dezinfekcija ulica i opremanje radnika zaštitnom opremom prioritet

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Komunalne delatnosti u Petrovcu na Mlavi odvijaju se nesmetano kao i pre uvođenja vanrednog stanja, ali je poseban akcenat stavljen na dezinfekciju gradskih ulica i trotoara.

„U cisterni je hiperhlorisana voda, gde vršimo dezinfekciju svih ulica u Petrovcu na Mlavi. Sutra uveče oko 20 časova krenuće pranje sa crevom, koje će se sprovoditi i tokom noći, tako će se izvršiti dezinfekcija ulica i trotoara i mehanički će se skidati nečistoće istih“, rekao je Milenko Vićentijević, direktor KJP „Izvor“ Petrovac na Mlavi.

 

Milenko Vićentijević, direktor KJP „Izvor“ Petrovac na Mlavi

Radnici komunalnog preduzeća angažovani su onoliko koliko su mogućnosti preduzeća. Iako je akcenat stavljen na dezinfekciju, paralelno se odvija i iznošenje smeća i komunalnog otpada, kao i održavanje groblja.

Dinamika iznošenja smeća je ista kao i ranije i u seoskim, i u gradskim naseljima. Po direktorovim rečima nema većih količina smeća i potpuno su redovne aktivnosti. Sve se odvija kao i do sada osim što je pojačan rad jedinice za komunalnu higijenu.

„Za dezinfekciju ulica imamo dovoljno zaliha, imamo dosta hlora, koji koristimo za dezinfekciju vode, samo u dosta većoj koncentraciji. Najveći rizik je za naše radnike koji rade na iznošenju komunalnog otpada i na komunalnoj higijeni, ali opremićemo ljude zaštitnom opremom, koju je zaista bilo teško nabaviti. Dezinfekcionih sredstava za radnike nemamo i očekujemo neke količine koje se nadam da će vrlo brzo da stignu. Maske su dobili, specijalne kvalitetne rukavice stižu tokom dana ili eventualno ujutru“,  navodi Vićentijević.

Direktor ističe da se pijaća voda kontroliše tri puta nedeljno i poslednji reziltati kažu da je voda u potpunosti ispravna za piće na izvorištu „Mala Mlava“ i izvorištu u Šetonju.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top