Druga najstarija škola u Srbiji proslavila 288. rođendan

Požarevac

Događaji

Druga najstarija škola u Srbiji proslavila 288. rođendan

Foto: OŠ ,,Dositej Obradović”

How Good Of A Friend Are You Really?

Osnovna škola ,,Dositej Obradović” obeležila je juče Dan škole svečanom akademijom u Centru za kulturu Požarevac.

Ivana Joksimović, direktorka ove požarevačke škole, istakla je da su učenici i nastavnici od 1919. godine do danas dali svoj doprinos da se Dositejevo ime i delo nikada ne zaborave. Ova obrazovna ustanova danas broji 957 učenika raspoređenih u 38 odeljenja i ima 88 zaposlenih, zatim tri odeljenja učenika sa smetnjama u razvoju i poteškoćama u učenju i grupe produženog boravka.

Direktorka je pohvalila zalaganje i trud 16 nastavnika koji su uzeli učešće u snimanju časova koji su emitovani na javnom medijskom servisu i superviziji prilikom snimanja nastavnih časova.

,,Dositejev ponos jesu i zajednički uspesi učenika, njihovih nastavnika i mentora na svim nivoima takmičenja. U prošloj školskoj godini broj prvoplasiranih učenika na opštinskim, okružnim i republičkim takmičenjima iz oblasti nauke, jezika, umetnosti i sporta, u pojedinačnom i ekipnom plasmanu, je preko stotinu. Ono na šta smo ponosni je uspeh na međunarodnom takmičenju iz engleskog jezika”, naglasila je Joksimović.

 

Ivana Joksimović

Prema njenim rečima, Osnovna škola ,,Dositej Obradović” pored nastavnih, stavlja akcenat i na vannastavne aktivnosti, a tradicionalno organizuje večeri stranih zemalja i uspostavlja saradnju sa brojnim ambasadama, negujući multikulturalnost.

,,Ono čemu se posebno radujem jeste završetak projekta kompletne adaptacije i rekonstrukcije škole koji finansira Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima u saradnji sa gradom. Velikim finansijskim ulaganjima biće promenjena kompletna infrastruktura”, istakla je Joksimović.

Predrag Mijatović, predsednik Skupštine Požarevca, naglasio je da će se grad potruditi da učenicima i nastavnicima stvori još bolje uslove za rad, kako bi pospešio sjajne rezultate koje škola već beleži.

,,To što nosite ime Dositeja Obradovića, velikog reformatora i prosvetitelja, sasvim je zasluženo. To je zato što se i vi i vaši prethodnici svakim školskim danom i školskom godinom trudite da posejete seme postojećeg znanja i probudite radoznalost za novim. Kroz vašu zanimljivu i uzbudljivu istoriju bili ste osnovna, zatim učiteljska škola, pa i viša gimnazija. Kako god vas zvali, misija vam je bila ista i nije se mnogo menjala već gotovo tri veka”, rekao je Mijatović.

Povodom Dana škole svečano su uručene poklon knjige đacima koji su osvojili jedno od prva tri mesta na opštinskim, okružnim ili republičkim takmičenjima i međunarodnom takmičenju ,,Hippo” iz engleskog jezika, ukupno su nagrađena 102 učenika. Tom prilikom su uručena i priznanja nastavnicima za postignute rezultate.

Continue Reading

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top