Obeležen Dan škole u Bradarcu

Požarevac

Događaji

Obeležen Dan škole u Bradarcu

Foto: pozarevac.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Osnovna škola „Sveti vladika Nikolaj“ iz Bradarca svečanom akademijom obeležila je Dan škole.

Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca, čestitao je učenicima i zaposlenima praznik i istakao da će se grad potruditi da kroz buduće projekte poboljša vaspitno obrazovni rad u ovoj školi. On se osvrnuo i na rad Učeničke zadruge „Deca Stiga“ zahvaljujući kojoj se deca upoznaju sa preduzetništvom.

Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca

On je dodao da je zadovoljan što zadruga raste i razvija se, a u prilog tome govore i poslednja sredstva koja su dobijena od Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja  za kupovinu mašina i opreme koji će se koristiti u radu.

Pavlović je istakao da mu je posebno drago što u školi osluškuju potrebe sredine u kojoj se nalaze i moderne tendencije u prosveti. Tu prevashodno misli na projekat pod nazivom “Obogaćeni jednosmenski rad”. Mogućnost slična produženom boravku za učenike, ne samo da ostanu u školi posle redovnih časova, već i da to vreme iskoriste za pisanje domaćih zadataka i učenje, kao i niz interesantnih aktivnosti, čini suštinu obrazovanja budućnosti.

Novi kabinet

Zahvaljujući saradnji grada Požarevca i kompanije NIS u oviru projekta „Zajednici zajedno 2020“, škola je dobila 2,5 miliona dinara za formiranje tri kompletna, moderno opremljena, informatička kabineta, jedan u matičnoj zgradi i dva u izdvojenim odeljenjima škole, sa kompletnom adaptacijom učionica i nabavkom učioničkog nameštaja, desktop računara, projektora i platna za projektor.

Dejan Životić, direktor osnovne škole u Bradarcu

Dejan Životić, direktor škole, rekao je da se ovogodišnja svečanost, za razliku od svih prethodnih, organizuje pod nešto drugačijim okolnostima, zbog trenutne epidemiološke situacije. Umesto tradicionalnog svečanog programa učenika, učitelja i nastavnika, priredba je prikazana onlajn.

 Najboljim učenicima i nastavnicima uručene su zahvalnice i pohvalnice za rezultate ostvarene u proteklih godinu dana.

To Top