Država dodeljuje bespovratna sredstva za kupovinu seoskih kuća

Braničevo

Društvo

Država dodeljuje bespovratna sredstva za kupovinu seoskih kuća

Foto: Pixabay.com

How Good Of A Friend Are You Really?

Ministarstvo za brigu o selu raspisalo je javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća sa okućicom.

Seoska kuća sa okućnicom, za čiju kupovinu podnosioci prijave konkurišu, može da se nalazi na teritoriji svih naseljenih mesta Republike Srbije, izuzev u gradskim i opštinskim sedištima i prigradskim naseljima. Značajno je napomenuti da fizička lica sama traže kuću.

Maksimalni iznos bespovratnih sredstava predviđen za kupovinu seoske kuće sa okućnicom iznosi 1.200.000,00 dinara. Ukupna vrednost seoske kuće sa okućnicom ne može biti veća od 1.200.000,00 dinara.

Konkurs je namenjen mladim poljoprivrednicima, odnosno fizičkom licu starosti do četrdeset pet godina života koje nije u bračnoj zajednici, živi na selu i bavi se poljoprivredom, bračnim parovima, vanbračnim partnerima i samohranim roditeljima.

Rok za podnošenje prijave je do utroška budžetskih sredstava predviđenih za ovu namenu, a najkasnije do 1. novembra. Kontakt osoba za sve dodatne informacije u Gradskoj upravi Požarevac je Danijela Tufegdžić 066/8052708.

Više o konkursu pročitajte OVDE.

To Top