Konkurs EU za kulturno nasleđe i turizam, po projektu do 20 hiljada evra

Braničevo

Turizam

Konkurs EU za kulturno nasleđe i turizam, po projektu do 20 hiljada evra

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Projekat „EU za kulturno nasleđe i turizam“ raspisao je novi konkurs za dodelu bespovratnih sredstava u ukupnom iznosu od 200.000 evra, dok će pojedinačni projekti iznositi do 20.000 evra. Programom su obuhvaćene i tri opštine iz Braničevskog okruga.

U fokusu projekta nalazi se osam opština i gradova Donjeg Podunavlja i Istočne Srbije: Smederevo, Požarevac, Veliko Gradište, Golubac, Majdanpek, Kladovo, Negotin i Zaječar, kao i opština Topola u Šumadiji.

Konkurs je namenjen svima koji nastoje da na kreativan i inovativan način unaprede prezentaciju kulturno-istorijskog nasleđa, učine atraktivnijom promociju svojih opština ili oplemene turističku ponudu i proizvode. Usmeren je na organizacije civilnog društva, institucije kulture, tela za upravljanje kulturnim nasleđem, kao i mala i srednja preduzeća u kreativnoj industriji.

Cilj projekta je podsticanje kreativnih i inovativnih ideja u turizmu i promociji kulturnog nasleđa. Svrha konkursa je da se poveća atraktivnost destinacija, a posetioci će imati priliku da na zanimljiviji način dožive mesta koja obilaze.

Projekat finansiraju Evropska unija i Vlada Nemačke, a sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ).

Detaljnije o konkursu OVDE.

To Top