Dve manifestacije: „Miholjski susreti sela“ i „Jepurijada“

Veliko Gradište

Događaji

Dve manifestacije: „Miholjski susreti sela“ i „Jepurijada“

Foto: TOVG arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

U selu Topolovnik danas, 25. novembra, održava se manifestacija „Miholjski susreti sela opštine Veliko Gradište", uporedo sa tradicionalnom turističko-lovačkom manifestacijom „Jepurijada".

Otvaranje manifestacije „Miholjski susreti sela“ je u 11 sati, u centru Topolovnika. Od 11 do 13 sati trajaće radionica za decu - izrada rukotvorina, vez i oslikavanje predmeta, u prostorijama škole, a od 11 do 15 sati predviđen je obilazak štandova sa izloženim tradicionalnim jelima i rukotvorinama udruženja žena i degustacija jela.

Kuvanje gulaša od zeca odvijaće se od 11 do 13 časova, od 13 do 14 časova posetioci će uživati u nastupu folklornog ansambla "Vlastimir Pavlović Carevac", od 14 do 15 je proglašenje pobednika, a od 15 časova počinje druženje i degustacija gulaša.

Pokrovitelj manifestacije je Ministarstvo za brigu o selu, a organizator opština Veliko Gradište uz saradnju MZ Topolovnik, Lovačkog udruženja „Golub", Turističke organizacije Veliko Gradište, Kulturnog centara „Vlastimir Pavlović Carevac" Veliko  Gradište i udruženja žena sa teritorije opštine.

To Top