Dve trafo stanice u industrijskoj zoni predate EPS-u

Požarevac

Društvo

Dve trafo stanice u industrijskoj zoni predate EPS-u

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Na jučerašnjem zasedanju lokalnog parlamenta odbornici su doneli odluku o otuđenju iz javne svojine grada Požarevca dve trafo stanice sa podzemnim vodovima, nepokretnosti „Industrijska zona 4“ i „Industrijska zona 6“, u svojinu Elektrodistribucije Srbije d.o.o Beograd.

Ove dve nepokretnosti su predate EPS-u zato što po nameni čine elektrodistributivnu mrežu. Stavljanjem u funkciju trafo stanica omogućiće se priključivanje novih korisnika u okviru severnog bloka industrijske zone i šire što će doprineti ekonomskom razvoju grada Požarevca.

Gradonačelnik Požarevca, Saša Pavlović, za skupštinskom govornicom je rekao da se radi o otuđivanju bez naknade, pre svega jer su takve zakonske regulative i podsetio da je proces severnog bloka industrijske zone započet još davne 2010. godine, a da će upravo sada imati svoju namenu i da će indirektno pospešiti budžet grada, kroz otvaranje novih proizvodnih procesa.

Podsetio je da je u ovom bloku industrijske zone parcele kupilo desetak malih privrednika, većinom iz Požarevca koji se, kako kaže, pripremaju za izvođenje radova na podizanju svojih proizvodnih kapaciteta.

„Ono što nas raduje je da su to su naši ljudi koji su već u svojoj privredi odavno dokazani. Ovo je jedan od poslednjih koraka ka osposobljavanju severnog bloka, odnosno rešavanju svih imovinsko – pravnih odnosa i problema koje smo tamo imali“, zaključio je Pavlović.

To Top