Festival cveća u Petrovcu 19. maja

Petrovac

Događaji

Festival cveća u Petrovcu 19. maja

Foto: RTV Mlava

How Good Of A Friend Are You Really?

U nedelju, 19. maja, u Petrovcu na Mlavi biće održan 12. po redu prolećni Festival cveća.

Prema rečima Predraga Anđelkovića iz KJP „Izvor“, svečano otvaranje festivala biće u 10 časova na gradskom trgu. Uz kulturno-umetnički program, biće dodeljene tri nagrade za najkvalitetnije cveće i sadni materijal, kao i jedna nagrada za najlepše uređeni štand.

„Što se tiče sadržaja, biće najviše sezonskog cveća, ali i višegodišnjeg, četinara, grmlja i ukrasnih sadnica. Predstaviće se i udruženja žena sa etno sadržajem, a biće organizovana i izložba meda“, rekao je Anđelković.

Prva nagrada na festivalu iznosi 20.000 dinara, druga 12.000 dinara, dok je treća 8.000 dinara.

On je još dodao da ova manifestacija ne zahteva finansijska sredstva iz opštinskog budžeta, već da učesnici plaćaju kotizaciju za mesto i time se pokrivaju troškovi manifestacije i sadnje cveća u predstojećoj sezoni.

Tatjana Stanojević iz KJP „Izvor“ kaže da će Petrovac na Mlavi u nedelju biti jedna velika cvetna bašta.

„Pored učesnika imaćemo jednu akciju na trgu, gde ćemo postaviti veliko zvono za reciklažu staklene ambalaže. Firma „Sekopak“ iz Beograda je ovo zvono dodelila našem javnom preduzeću, a građani će moći da odlože staklenu ambalažu i zauzvrat dobiju prigodan poklon“, kaže Stanojević.

Ona je još dodala da će na festivalu biti zastupljen veliki broj proizvođača cveća, ruža stablašica, dendrološkog materijala, balkonskog cveća, žbunja i ostale prateće baštenske opreme.

Organizatori  festivala su KJP „Izvor“, JKP „Parking servis“, Turistička organizacija i Kulturno-prosvetni centar Petrovac na Mlavi. Glavni pokrovitelj festivala je opština Petrovac na Mlavi.

To Top