Otvorena 15. Smotra dramskih amatera ”Živka Matić”

Požarevac

Kultura

Otvorena 15. Smotra dramskih amatera ”Živka Matić”

Foto: CK Požarevac

How Good Of A Friend Are You Really?

Pozorište ,,Dragoljub Milosavljević Gula“ iz Petrovca na Mlavi predstavom ,,Putujuće pozorište Šopalović“ po tekstu Ljubomira Simovića, u režiji Miloša Jagodića, otvorio je sinoć 15. Smotru dramskih amatera Pomoravlja i Podunavlja ,,Živka Matić”.

Žiri smotre koji ove godine radi u sastavu: Cisana Murusidze Čolović, rediteljka, Sonja Mirić, direktorka Nacionalne službe za zapošljavanje - Filijale Požarevac i Slavica Jovanović, profesorka Požarevačke gimnazije, za glumicu večeri proglasio je Milicu Ilić, koja je tumačila ulogu Gine, a za glumca večeri Časlava Čupića koji je tumačio ulogu Drobca.

Smotru su otvorili Predrag Mijatović, predsednik Skupštine grada i Galina Perić, direktorka Centra za kulturu Požarevac.

Najbolja predstava ovogodišnje smotre biće odigrana  u čast   najboljeg glumca Amaterskih glumačkih svečanosti ,,Milivojev štap i šešir“ u februaru 2023. godine.

Nakon Petrovca na Mlavi, večeras će za sve ljubitelje pozorišne umetnosti biti odigrana predstava ,,Mrešćenje šarana“, u izvođenju pozorišta ,,Masuka“ Centra za kulturu Velika Plana.

PREDSTAVLJEN PROGRAM OVOGODIŠNJEG FESTIVALA,,ŽIVKA MATIĆ“

To Top