Fjodor Mihailovič Dostojevski: „Poniženi i uvređeni“

Braničevo

Kultura

Fjodor Mihailovič Dostojevski: „Poniženi i uvređeni“

Foto: Laguna

How Good Of A Friend Are You Really?

Roman „Poniženi i uvređeni“ nagoveštava moćnu prozu Dostojevskog i ima duboko autobiografski značaj, jer je slika samog pisca.

Oskar Vajld je tvrdio da „Poniženi i uvređeni“ uopšte nije inferioran roman u odnosu na druga velika remek-dela, a kaže se da je Fridrih Niče bio dirnut sudbinama junaka. Dostojevski uranja čitaoca u svet moralne degradacije, neuzvraćene ljubavi i nepomirljivih odnosa, prikazujući brojne paradokse ljudske duše.

U središtu priče nalaze se Ivan Petrovič Vanja, mladi pisac, od detinjstva zaljubljen u Natašu Ihmenjevu, koja pada pod šarm egoističnog mladog plemića Aljoše, i napušta roditeljski dom. Sve troje će patiti zbog sebičnih mahinacija Aljošinog oca, mračnog i moćnog kneza Valkovskog, i biti suočeni sa problemom moralnog izbora.

Roman „Poniženi i uvređeni“ možete nabaviti u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.

Dva najbrža čitaoca portala E-Braničevo dobijaju ovu knjigu na poklon. Tačno u 17 časova potrebno je poslati lične podatke ( ime, prezime, adresu i broj lične karte) na mejl [email protected].

To Top