Generalni sekretar Sportskog saveza Srbije posetio Kučevo

Kučevo

Događaji

Generalni sekretar Sportskog saveza Srbije posetio Kučevo

Foto: BMK

How Good Of A Friend Are You Really?

U okviru kampanje obilaska sportskih saveza, generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković posetio je Kučevo.

Njegovi domaćini bili su  Saša Bulutić,  član Opštinskog veća zadužen za sport, Miloš Petrović, koji je u proteklom mandatu u veću bio zadužen za ovaj resor, i Aleksandar Ilić, geneneralni sekretar Sportskog saveza opštine Kučevo i novi član veća za turizam.

“Imam samo pozitivne utiske nakon sastanka sa ljudima koji predvode sport u Kučevu. Sportski savez ove opštine kontroliše na najbolji način raspodelu sredstava klubovima, a dobra saradnja sa lokalnom samoupravom izrodila je mnoštvom ideja za popularizaciju sporta”, istakao je Marinkovića.

On je ovom prilikom predložio organizaciju akcija namenjenih pre svega deci i rekreativcima.

“Za sledeću godinu planiramo da zajednički sprovedemo akciju besplatnog fitnesa za žene, pa će akcija „Budi zdrava – vežbaj sa nama“ nakon edukacije sportskih stručnjaka biti proširena i na ovu opštinu. Veliko interesovanje postoji i za organizaciju “Seoskih igara Sportskog saveza Srbije” u 2021. godini. Nadam se da će u Kučevu nastaviti da organizuju trku „Homoljski motivi“ i da će ona uz zajedničke akcije biti lepa tradicija”, rekao je Marinković.

Generalni sekretar Sportskog saveza opštine Kučevo je izrazio  veliko interesovanje da se organizuje najpre “Mali sajam sporta” i da se deci u Kučevu prezentuje šta sve mogu da treniraju.

Kučevo ima sve potencijale da postane centar sportskog turizma ovog dela Srbije, o čemu najbolje govori podatak da je tokom pripremnog perioda veliki broj klubova iz različitih sportova boravio u gradu na Peku. Povećanje smeštajnih kapaciteta i unapređenje sportske infrastrukture može doprineti da  Kučevo postane nezaobilazna destinacija na mapi sportskog turizma, zaključeno je na sastanku.

To Top